Srbijanski mediji za penale prozivaju sudiju Lahoza, evo i zašto

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji za penale prozivaju sudiju Lahoza, evo i zašto
Printscreen / Srbijanski mediji za penale prozivaju sudiju Lahoza

Škotska će biti sudionik Europskog nogometnog prvenstva.

Dobri rezultati u Ligi nacija dali su priliku Srbiji i Škotskoj da kroz dodatne kvalifikacije osiguraju plasman na europsku smotru.

Škotska je bila bolja u većem dijelu oba poluvremena, no Srbija se na vrijeme probudila, izborila produžetke i na kraju tragično ispala na jedanaesterce.

"Velike čestitke Steveu Clarkeu i ekipi. Nakon 22 godine, škotska nogometna reprezentacija opet je na velikom takmuičenju. Kakav poticaj za zemlju. Svaka čast", čestitala je škotska premijerka Nicola Sturgeon.

Srbija tuguje, a selektor Ljubiša Tumbaković kazao je da njegovi igrači od početka nisu bili pravi.

"Nije bilo to ni dogovoreno, ni planirano, nisam mogao prepoznati svoje igrače. Ispada da su nas iznenadili, a nisu. Kad smo uspostavili igru to je i na terenu bilo malo drugačije, došli smo do rezultata koji nas je prebacio u nastavak, ali nismo imali ni snage, ni sreće. Penali su čista sreća. Škoti su i u prethodnom kolu dali svih pet i nisu promašili nijedan", rekao je Tumbaković.

Inače, srbijanski mediji se nakon utakmice najviše bave španjolskim sudijom Mateuom Lahozom.

Naime, oni misle da se škotski golman Marshall nepropisno kretao za vrijeme Mitrovićevog udarca prilikom posljednjeg jedanaesterca.

Lahoz je ostao bez reakcije na bunu cijele srbijanske klupe i igrača koji su ga okružili i tražili da se penal ponovi, odbrana Marshalla je priznata i to je bio kraj.

Pogledajte svađu Srbijanaca sa Lahozom:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije