Na Praljkovoj sahrani prijatelji i porodica, komemoracije će vjerovatno biti

Radiosarajevo.ba
Na Praljkovoj sahrani prijatelji i porodica, komemoracije će vjerovatno biti
Intimna sahrana kakvu je Slobodan Praljak opisao u svojevrsnoj oporuci koju je poslao prije dvije godine svojoj porodici, uključuje12 prijatelja.

Kako donosi Dnevnik HTV-a, Praljak je u pismu koje je prije dvije godine stiglo njegovoj porodici želio pogreb samo u prisustvu porodice i prijatelja.

Kada će njegovo tijelo biti dovezeno u Zagreb nije poznato, pa se stoga ne zna niti datum ispraćaja. Niti na osmrtnici koju je porodica u petak objavila u novinama ne stoji datum. Piše tek: "U srijedu 29. XI. 2017. umro je Slobodan Praljak. Prema želji umrlog, sahrana će biti obavljena u krugu obitelji. Kaća Praljak, žena Slobodana Praljka s obitelji".

Iako će prema želji biti ispraćen daleko od očiju javnosti, za njega će biti održana komemoracija.

U Hrvatskom generalskom zboru, u čijim se prostorijama na Gornjem Gradu građani upisuju u knjigu sjećanja, kažu kako planiraju održati komemoraciju za Praljka u dvorani Vatroslav Lisinski. Kada, to još nije poznato, prenosi tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije