Na poznatoj plaži u Hrvatskoj neko je vijcima pričvrstio ležaljku za stijenu

0
Radiosarajevo.ba
Na poznatoj plaži u Hrvatskoj neko je vijcima pričvrstio ležaljku za stijenu
FOTO: Facebook / Ležaljke na plaži u Sutivanu

Ovoga ljeta mediji su puni vijesti o primjerima uzurpacije pomorskog dobra na jadranskoj obali

Vijesti o novom primjeru prisvajanja i devastacije obale stižu s Brača.

Stranica Pozdrav iz Supetra je na Facebook profilu objavila fotografije koje pokazuju da je neko zašarafio ležaljke za stijene pokraj mora.

Slike su nastale između dvije najpoznatije sutivanske plaže, Bistrice i Likve.

Nekoliko plastičnih ležaljki poredano je uz obalu, a na fotografijama se vidi da je neko izbušio stijene, nakon čega je za njih pričvrstio ležaljke.

Na stranici su odlučili upozoriti na ovakvo kršenje zakona i dali su iznajmljivačima rok do ponedjeljka da ih sklone, piše Slobodna Dalmacija.

"Nadamo se da ovu stranicu prate i odgovorni u Sutivanu. Čudno je doduše da već sami nisu primjetili da su im sike izbužane i u njih zavidane ležaljke na neupitnom pomorskom dobru. Možda su i vidjeli pa žmire prominentnim stivanskim iznajmljivačima koji se kite ovako pretencioznim nazivom svojih apartmančića.

Gospodo ovo je gadljivo, a mi vam dajemo do ponedjeljka da odvidate ležaljke jer nakon toga podnosimo prijavu nadležnoj inspekciji i kaznenu prijavu za devastaciju obale, napisali su na stranici", stoji u opisu fotografija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije