Na graničnom prelazu zaplijenjeno 17 kilograma marihuane

Anadolija
Na graničnom prelazu zaplijenjeno 17 kilograma marihuane
Pixabay / Ilustracija
Crnogorski policijski i carinski službenici otkrili su i oduzeli oko 17 kilograma marihuane na graničnom prelazu Debeli brijeg, između Crne Gore i Hrvatske.

Tom prilikom uhapšen je državljanin Albanije A.B. (36) koji će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

U zajedničkom saopštenju uprave policije i carina, precizirano je da su službenici u nedjelju, u motornom vozilu albanskih registarskih oznaka otkrili 33 pakovanja, oko 17 kilograma marihuane. Navodi se da je osoba koja je prevozila drogu uhapšen, a zbog sumnje da je marihuanu posjedovala radi krijumčarenja i dalje prodaje.

„Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug i službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg su juče, oko 20:20 časova, na graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, radi kontrole lica, robe i vozila zaustavili putničko motorno vozilo Opel Zafira, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Albanije A.B. (36)“, precizira se u saopštenju.

Policijski i carinski službenici su, kako se dodaje, kontrolišući vozača i automobil u specijalno izrađenom skrovištu, u prtljažniku vozila, pronašli 33 pakovanja oblijepljenih PVC providnom folijom, pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila suva biljna materija tamno zelene za koju se posumnjalo da se radi o marihuani.

Kako je saopšteno, policijski i carinski službenici su oduzeli materiju i obavijestili policijske službenike iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

„A.B. je, lišen slobode i on će, uz krivičnu prijavu, danas biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije