Uhapšena dvojica muškaraca: Počinili sedam krivičnih djela

Fena
Uhapšena dvojica muškaraca: Počinili sedam krivičnih djela
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Inspektori Policijske stanice Visoko uspješno su riješili više krivičnih djela koja su počinili B.Š., rođen 1991. godine i Č.H., rođen 1984., oba iz Ilijaša.

Dežurnoj policijskoj službi je lažno prijavljeno da je, uz prijetnju upotrebom pištolja izvršeno razbojništvo nad B.Š, zaposlenikom benzinske pumpe "Džango Benz" u naselju Muhašinovići, i da je otuđena određena količina novca.

Nakon izvršenog uviđaja policijski tim je došao do pouzdanih informacija da je navedeno "krivično djelo" B.Š. lažno prijavio, te da je isto isplanirano zajedno s Č.H. iz Ilijaša.

Daljom kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da su navedene osobe, u proteklom periodu, na području općine Visoko, zajedno izvršili tri razbojništva i četiri teške krađe, te dva razbojništva na području općine Ilijaš.

Nakon hapšenja navedenih osoba službenici MUP-a Kantona Sarajevo i Policijske stanice Visoko su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretrese kuća i pratećih objekata koje su koristili uhapšeni, u kojima su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela.

Službenici Policijske stanice Visoko nastavili su aktivnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, protiv B.Š., rođenog 1991.  i  Č.H., rođenog 1984. godine, oba iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo, lažno prijavljivanje i teška krađa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije