Na Facebooku napisao ‘svi smo živi i zdravi‘, onda su počeli zvoniti telefoni...

0
Radiosarajevo.ba
Na Facebooku napisao ‘svi smo živi i zdravi‘, onda su počeli zvoniti telefoni...
FOTO: Facebook / Željko Maras (52) iz Zadra izgubio život

Čim sam došao kući, na stranici naše grupe napisao sam status: 'Svi smo se vratili živi i zdravi'. Bilo je oko 21 sat i otišao sam se istuširati. Kad sam izašao iz tuša, počeli su zvoniti telefoni, priča Duško Brala, pokretač Facebook grupe "Đir oko Borika", koja okuplja zadarske ljubitelje motora i motociklista.

Još onako mokar, posegnuo je za mobitelom i ostao šokiran...

"To je bio pravi šok! Kako bih drukčije mogao reagirati?! Mi smo se već vratili doma oko 15 sati, a zadnji put kad sam se s njima čuo, oko 16 sati, bili su kod tunela Sv. Rok. Ni na kraj pameti mi nije bilo da im se tu u Murvici, pred Zadrom, tako nešto može dogoditi...", priča on.

Nažalost, dogodilo se, teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio Željko Maras (52) iz Zadra, a njegov 19-godišnji sin Teo je s teškim povredama završio u zadarskoj općoj bolnici.

Teške ppovrede zadobio je i jedan 28-godišnjak, vozač automobila, no Željko i Teo bili su na motorima i vraćali su se s vikenda provedenog na Grobniku, mitskom okupljalištu svih zaljubljenika u motorističke sportove na prostoru bivše Jugoslavije, piše Zadarski.hr

Željko Maras (52) iz Zadra izgubio život - undefined

FOTO: Facebook: Željko Maras (52) iz Zadra izgubio život

"Čim smo primili vijest da je stradao netko iz naše grupe, odmah smo se sastali. Informacije dolaze sa sto strana, spominju se svakakva imena, ali pravu nikako da dobijemo. Tek nakon gotovo dva sata dobili smo točna imena i saznali što se dogodilo", govori Brala.

A dogodila se, prema izvješću policije, u nedjelju oko 21.10 sati na Jadranskoj magistrali između Murvice Gornje i Murvice Donje, stravična nesreća. Željko je vozeći iz smjera Posedarja prema Zadru htio pretjecati osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Međutim, umjesto pretjecanja, udara u prednji dio osobnog automobila iz Zadra koji je nailazio iz suprotnog smjera, a za volanom je bio 28-godišnjak.

Nakon udara, automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja i zaustavlja se van kolnika, a za njim pada i Željko s motociklom.

Prilikom udara, dijelovi motocikla i automobila oštetili su vozilo karlovačkih tablica, ali i drugi motocikl kojim je upravljao 19-godišnji Teo. On je, naime, vozio iza oca. Dijelovi automobila ga pogađaju i on zajedno s motociklom slijeće s ceste, odvaja se od motocikla i zaustavlja u niskom raslinju..., prenosi Jutarnji list.

Željko je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač automobila i Teo kolima Hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar gdje su im konstatirane teške tjelesne povrede.

"I Željko i Teo vozili su ispravne i dobre motore. Iz Zadra smo krenuli u subotu ujutro, oko 9, i na Grobniku smo bili do oko 16.30 sati. U našoj grupi na motorima bilo nas je 40, a još ih je nekoliko išlo automobilima, tako da nas je bilo oko 50. Sve je bilo u najboljem redu, putovali smo prema planu, stajali, odmarali se i jeli. Na Grobniku smo napravili pet krugova i to je za nas, ljubitelje motora, bio vrhunski doživljaj. Svi se mi sjećamo Velike nagrade Jugoslavije kad smo odlazili na Grobnik, motorističkih utrka i što su one značile za ljubitelje motociklizma.

Kad smo se sutradan ujutro, u nedjelju, htjeli vratiti, jedna se grupa, u kojoj su bili Željko i Teo, odvojila. Oni su nam to najavili na početku, da unutar našeg susreta imaju svoj program, jer se inače tako često druže. Htjeli su još malo ostati na Grobniku. U toj grupi bilo je 12 motorista, svi su iz Zadra, da bi nekoliko sati nakon nas i oni krenuli prema Zadru. Na putu smo se svako malo čuli i sve je bilo u redu. Posljednji put sam ih nazvao kad su bili na izlazu iz tunela i kad su skrenuli prema Vinjercu, na feštu svetog Ante - priča za Zadarski.hr Duško Brala dodajući kako je među grupom motorista koji su iz Zadra "hodočastili" na Grobnik bio i jedan liječnik iz zadarske bolnice koji se nakon nesreće posebno zauzeo oko zbrinjavanja mladog Tea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije