Tragedija: U 31. godini preminuo Jan Ivanjek

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: U 31. godini preminuo Jan Ivanjek
Foto:PrtSc/Facebook / Jan Ivanjek

Jan Ivanjek, mladi vojni analitičar iz Hrvatske, koji se povremeno sa stručnim komentarima javljao i za portal Radiosarajevo.ba, preminuo je danas u 31. godini nakon kratke i teške borbe s opakom i zloćudnom bolesti.

"Drage prijateljice i prijatelji, slomljena srca i u velikoj tuzi obavještavamo vas da je nakon kratke i teške borbe s opakom i zloćudnom bolesti u 31. godini preminuo naš prijatelj Jan Ivanjek.

Na dan kada je Hrvatska izabrala Rafale mogli ste posljednji put čuti Janov glas u Dnevniku HRT-a, usprkos naglo pogoršavajućem stanju Jan se nije predavao i pokušavao je izvojevati pobjedu, ali na žalost nas koji ostajemo nije uspio", objavljeno je na Facebooku.

Jana ćemo, kako je navedeno, pamtiti kao sjajnog stručnjaka koji je pomicao granice o čemu govore i njegovi rezultati.

"Uvijek susretljiv i stručan, pun poštovanja prema svima, ali stručnjak koji je iznad svega volio Hrvatsku, koju je stavljao i ispred vlastitog zdravlja! Iza njega ostaje sjećanje na 123 epizode Cro Opsa, brojne stručne analize i briga o hrvatskoj vojsci, a nama koji smo ga osobno poznavali ostaje žal za Janovom dragom osobnosti koja je bila nešto što će nam zauvijek ostati u sjećanju.

Hvala ti Jane na svemu, nadamo se da ćeš paziti na nas i s nebesa, a sigurni smo da će Svevišnji za tebe pronaći mjesto u svom ministarstvu obrane! Neka ti je laka hrvatska zemlja prijatelju! Janovoj obitelji i prijateljima upućujemo sućut, a o vremenu ispraćaja obavijestit ćemo vas ovim putem", stoji u Facebook objavi.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba izražava saučešće porodici vojnog analitičara Jana Ivanjeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije