Muškarci kleče u centru Zagreba. Mole se protiv spolnih odnosa prije braka

14
Radiosarajevo.ba
Muškarci kleče u centru Zagreba. Mole se protiv spolnih odnosa prije braka
Foto: Index.hr / Ekstremni katolici

Prva subota u mjesecu već je četvrti put zaredom dan kada Zagrepčani na Trgu bana Jelačića mogu vidjeti muškarce koji kleče i mole krunicu. Riječ je o okupljanju ekstremnih katolika, njih nekoliko stotina, koji se okupljaju i dogovaraju kroz više udruga.

Javnosti najpoznatiji među moliteljima svakako je Vice Batarelo, povratnik iz Australije koji je svojevremeno vodio Ured za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije, piše Index.hr.

Batarelo je sada lider ultrakatoličke udruge Vigilare te je povezan s hrvatskom ispostavom poljske ekstremističke organizacije Ordo Iuris, koja je odigrala ključnu ulogu u zabrani pobačaja u Poljskoj. Po Batarelovom priznanju, isto žele postići i u Hrvatskoj, a performativno javno klečanje dio je šireg projekta klerikalizacije Hrvatske, koja bi u fantazijama Batarela i njegovih sljedbenika trebala postati teokracija.

Entitet RS ponovo u problemima, otpušteno oko 300 radnika: "Ovako tešku situaciju nikad nismo imali"

Entitet RS ponovo u problemima, otpušteno oko 300 radnika: "Ovako tešku situaciju nikad nismo imali"

"Dana 7. siječnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:

1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
2. Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
3. Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
5. Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
6. Za duše u čistilištu.
7. Za osobne nakane.

Pozivamo i ostale hrvatske gradove da mole s nama na ovu prvu subotu u mjesecu. Vidimo se opet 7. januara na Trgu bana J. Jelačića, trgu svih Hrvata!

Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo 'Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina'. Ograđujemo se od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja", objavljeno je na stranici Muževni budite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Najnovije