Mučan slučaj u bh. komšiluku: Otac silovao kćerku 11 godina

3
Radiosarajevo.ba
Mučan slučaj u bh. komšiluku: Otac silovao kćerku 11 godina
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

Mučan slučaj seksualnog zlostavljanja zabilježen je u Hrvatskoj.

Otac (45) je kćerku seksualno uznemiravao od šeste godine života! I ta agonija unutar četiri zida sobe u njihovu domu u jednome mjestu u središnjoj Hrvatskoj trajala je sve do prošlog augusta, kada je muškarac završio u istražnom zatvoru. Istraga je otkrila strahote od kojih se ledi krv u žilama.

Od 2013. do lani, na štetu kćerke koja danas ima 17 godina i potpuno uništenu psihu, počinio je čak 341 gnusno krivično djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, među kojima su bludne radnje i silovanja te povreda djetetovih prava.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Žrtva je kroz razgovore u nizu institucija opisivala proživljene patnje i bol do granica izdržljivosti, a optuženi muškarac se od prvog do zadnjeg trenutka branio šutnjom.

Jedan tamošnji sud detaljno je analizirao sve dokaze te osudio nepravomoćno optuženog muškarca na 23 godine zatvora. Kao olašavajuće okolnosti sud mu je uzeo u obzir njegovu neosuđivanost, dok mu je otežavajuća činjenica da je djela činio tokom duljeg razdoblja na štetu vlastitog djeteta i pritom pokazao veliku količinu kriminalne volje.

Oca se bojala jer je prijetio da će, ako ikome kaže što joj radi, ubiti ih oboje, ali i da će majci pokazati njezine crteže likova u seksualiziranim pozama.

Uz sve to ograničavao joj je komunikaciju s prijateljima, branio odlazak ginekologu i tjerao je da obilazi kuće propovijedajući vjeru. Otkriveno je i da je prekinuo djetetovo liječenje u jednoj instituciji, ali i da je u noćnim satima u njihovu domu insistirao da radi veš mašina kako bi se bukom prikrilo zlostavljanje.

Kod žrtvine majke je izostao traumatizirajući afekt incestuozne situacije jer ona tvrdi da ništa nije znala, ali i da je suprug, koji inače ima problema s alkoholom, lukav, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije