Slovenija / Novinarka Lea Majcen sa samo nekoliko pitanja smijenila političara s funkcije

22. 02. 2017. u 10:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prilično nevjerovatan skandal potresao je Sloveniju prije nekoliko dana, kada je jedan državni zvaničnik ove europske zemlje smijenjen jer nije znao odgovoriti na novinarska pitanja.

Iako su mu postavljena prilično banalna pitanja, Tilenu Smolnikaru , šefu sektora za obnovljivu energiju u Ministarstvu za infrastrukturu, ona su zagorčala život, jer su mu donijela smjenu zbog neznanja koje je pokazao pred televizijskim kamerama.

Uskoro je Slovenija, ali i cijela regija počela slaviti Leu Majcen, novu junakinju s TV ekrana, koja je svojim pitanjima uspjela smijeniti jednog političara s funkcije.

Ova studentica novinarstva i televizijska novinarka na kanalu A, sa tek šest mjeseci staža uspjela je učiniti nešto što mnogim njenim kolegama ne uspije tokom cijele karijere, zbog čega je postala prava zvijezda, prenose Vijesti.hr.

"Samo smo koristili najjače oružje novinara, a to su pitanja. Prvo sam mislila da je nervozan, jer i mene nekada uhvati nervoza pred kamerom, ali mi je onda sve jasnije bilo da nema pojma. Onda smo odlučili ovdje u redakciji da se to nekom državniku koji prima ogromnu plaću to ne smije dešavati, jer su stvarno bila osnovna pitanja", skromno je odgovorila studentica i novinarka o kojoj priča cijela regija.

A kako je izgledao intervju koji je uzrokovao otkaz, možete i sami pogledati u nastavku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA