Preminuo mladić čije su brutalno mučenje napadači objavili na Facebooku

Fena
Preminuo mladić čije su brutalno mučenje napadači objavili na Facebooku
/ Foto: Vecer.com
Mladi 26-godišnji Slovenac iz okolice Krškoga, brutalno mučen i ponižavan od strane dvojice napadača koji su snimku o tome objavili na Facebooku, umro je u utorak u Kliničkom bolničkom centru (UKC) u Ljubljani.

Mladić je preminuo od teških povreda glave, potvrdili su bolnički izvori, a prenose slovenski mediji.

Podsjećamo, okrutni napad dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak na travnjaku u blizini naselja Podbočje kod Krškoga, a policija je utvrdila da su se napadači i žrtva poznavali a prije tragedije čak i zajedno pili u gostionici.

Tragičan događaj zgranuo je Sloveniju, posebno zato jer su počinitelji sve snimali, te je skoro polusatnu torturu na Facebooku pogledalo skoro 250 hiljada ljudi, među njima i mnogi mladi.

Policija je napadače, stare 20 i 29 godina, brzo uhvatila, određen im je pritvor i prijete im visoke zatvorske kazne. Još istražuju motive napada.

Navodno je među njima uzbila svađa, najprije je došlo do psovki, a onda i nekontroliranog nasilja, čemu je kumovao i alkohol. Slovenski psiholozi i stručnjaci za društvene mreže ovaj su slučaj naveli kao ilustrativan za ukazivanje na potencijalne opasnosti širenja viralnog nasilja koje privlači pozornost.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije