Misteriozni napadač po centru Beograda presreće i polijeva žene kiselinom

Radiosarajevo.ba
Misteriozni napadač po centru Beograda presreće i polijeva žene kiselinom
Arhiv / Ilustracija
U posljednjem napadu nepoznati muškarac jednoj djevojci je nanio je teške opekotine tijelu, te do sada povrijedio nekoliko žena.

Nepoznati muškarac već danima napada djevojke po Dorćolu i polieva ih kiselinom, piše Kurir.

Kako Kurir saznaje, nekoliko žena povrijeđeno je u ovim napadima, a policija traga za njim.

Stanovnici ovog dijela Beograda već nedjeljama žive u strahu od opasnog manijaka koji ordinira dijelom oko Gundulićevog Vijenca i presreće djevojke.

"U ranim jutarnjim satima šeta ulicama i nasumično napada. Sa sobom nosi neku kiselinu kojom polijeva žrtve. Neke od napadnutih žena uspjele su da mu pobjegnu i prođu samo s progorjelom garderobom. Međutim, jedna djevojka je teško povrijeđena kada ju je manijak polio", priča izvor blizak istrazi. Kako navodi, policija traga za ovim muškarcem.

"Posljednji napad dogodio se u nedjelju ujutro, kada je dorćolski manijak nasrnuo na djevojku koja je bila u društvu svog dečka ispred zgrade u kojoj živi. On je djevojci prišao s leđa, stavio joj natopljenu krpu preko usana i nosa, a potom joj povukao tkaninu preko očiju. Kada je počela da se otima, on je izvadio flašicu i ispolijevao je po kosi i tijelu", objašnjava izvor iz istrage.

Na samo desetak metara od mjesta napada nalazio se momak povrijeđene djevojke.

"Ona je trčala prema njemu, vrištala, pa ju je stavio u kola i odvezao u Urgentni centar. Tamo su joj konstatovane brojne opekotine, kao i teška povreda oka. Pošto ju je polio kiselinom po glavi, djevojci je izgorjela kosa",  dodaje sagovornik upućen u istragu.

Žrtva nije uspela da ga identificira, piše Kurir.

"Povrijeđena djevojka policiji je ispričala da krpa koju je muškarac stavio na njeno lice nije imala ni miris ni ukus. Ona nije navela kako je izgledao, već je samo rekla da gane poznaje. Manijak je veoma obazriv i kreće se slabo prometnim ulicama. Vreba žrtve veoma pažljivo i teško je umaći mu", ispričao je izvor. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije