Milena Radulović stigla na sud: Daje izjavu o slučaju seksualnog zlostavljanja

0
Radiosarajevo.ba
Milena Radulović stigla na sud: Daje izjavu o slučaju seksualnog zlostavljanja
Foto: novosti.rs / Milena Radulović sa advokatima

Glumica Milena Radulović stigla je u Više tužilaštvo u Beogradu, gdje će dati izjavu nakon hapšenja poznatog profesora glume Miroslava Mike Aleksića, kojeg je više djevojaka optužilo za seksusalno zlostavljanje.

Vidno blijeda glumica je stigla u Više tužilaštvo u pratnji dvojice advokata Jugoslava Tintora i Denisa Bećirića, prenose Novosti.

Od trenutka kada je saopćeno da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Od njih se uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

Podsjetimo, advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje Aleksiću, iz razloga lične prirode.

"Otkazao sam punomoćje zbog sukoba interesa. Saznao sam da sam u ličnim i poslovnim odnosima sa jednim od roditelja oštećenih u ovom predmetu i zbog toga ne mogu da zastupam Aleksića", rekao je Jolović.

Milena Radulović je prva istupila i govorila o tome šta je preživjela, i optužila je Aleksića da ju je silovao kada je imala 17 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije