Milanović: Trebamo blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni zakon u BiH

35
Radiosarajevo.ba
Milanović: Trebamo blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni zakon u BiH
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, dao je danas izjavu za medije u Zagrebu.

Opet je komentirao Bosnu i Hercegovinu, a ovaj put u bizarni govor, na kakve nas je navikao proteklo vrijeme, uvukao je i Finsku.

Sve je počelo ovako:

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

"Bitna je velika profesionalna kopnena vojska. Dakle, mladi muškarci, kvragu. I sofisticirani raketni sistemi, njima Rusija uništava Ukrajinu. Američki sekretar i ministar obrane putovali su na pulferu vagona po noći, to je ponižavajuće. To je zato što Rusija ne dopušta da se leti. To je situacija u kojoj živimo. To je stvarnost, da vrh Amerike mora krišom ići u Ukrajinu. Vjerojatno u dogovoru s Rusima."

A, onda izjava da "Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH".

"Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel. Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO", rekao je.

"To je naš povijesni srebrni metak. Meni je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, volio bih da oni nas podrže u našim problemima", rekao je.

"Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena. Za Finsku je to vitalno pitanje, i za nas je hoće li u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati. E sad će to čuti ljudi koji inače ne bi čuli. Jer ovoga je dosta", kazao je Milanović.

"Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunjska ne mogu u Schengen. Albanija i Makedonija ne mogu početi pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti", rekao je, piše Index.hr.

"Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU", rekao je.

Stigao je dakako komentirati i sukobe s Plenkovićem.

"Udbašenković proglasio generale kriminalcima", rekao je Milanović. "Ne mislim da su udbaši Tramišak, Anušić, Butković, ali dok god ne osude udbaša, kojeg je UDBA hranila dok je bio dijete, oni su odgovorni", dodao je.

Kaže da je Plenković pokvaren i zao. Kaže da on i klošari te stvari smišljaju. Prozvao je Plenkovićeve roditelje, kaže da su u vrijeme Jugoslavije bili na pozicijama sustava koji je štitila UDBA: "Znate što je UDBA, kupite štednjak, imate napu, nećete je staviti iznad radnog stola, napa ide iznad špareta, da skuplja smrad, ta napa je bila UDBA. Dok su drugi jeli blato u JNA, udbaši su bili oslobođeni. Oni su smišljali kako da ove iz vojske gađaju blatom. Gadljivo."

"Naravno da djeca ne trebaju odgovarati za grijehe otaca. Ali prljava djeca, gojenci, oni koji su od toga profitirali, treba ih se prokazati", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (35)

/ Povezano

/ Najnovije