Nervozni Milanović: Ja ruski čovjek? Helouuu!

17
Radiosarajevo.ba
Nervozni Milanović: Ja ruski čovjek? Helouuu!
Foto: EPA / Hrvatski predsjednik imao je burano obraćanje

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je održao novu burnu pressicu na kojoj je iznio niz teza i optužbi i to ne samo o inicijativi za pomilovanjem Perkovića i Mustača, što je nova glavna tema sukoba između Pantovčaka i Banskih dvora, nego i o nizu drugih tema.

Milanović se dotakao i o, još uvijek, najaktuelnijoj temi u svijetu rata u Ukrajini. Ne prvi put, zauzeo je rusku stranu, piše Index.

"Ne dam se uvući u tu priču. Neko će morati sutra položiti račune, ko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to? Ovo ne govori Putinov čovjek, nego čovjek kojem je interes Hrvatska. Danas je Kina testirala hipersonične rakete, to su one koje potapaju nosače avione. Sve se mijenja. Svakim danom sve manje pričamo o Ukrajincima i mene proglašavaju ruskim čovjekom...", rekao je Milanović.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Usvrdio je da kad je riječ o Kini i Rusiji, Amerikanci imaju posla s opasnim neprijateljima i da se "zato ne usude direktno s njima boriti".

"Bogami neću kao budala. Pljeskat Ukrajincima i kao što vidite prošlo je dva mjeseca i svaki dan sve manje pričamo o tim nesretnim ljudima. Svaki dan sve manje. Svaki dan ‘super, ajmo naprijed, napadaj’. Pao je Mariupolj, prije toga Herson. Šta bi se još trebalo dogoditi? Da bi mene proglasili ruskim čovjekom ili samo čovjekom u zabludi. Ja i Rusija? Helouuu", izrekao je Milanović.

Ranije je na presici Milanović kazao i da napad Rusije na Ukrajinu nije bio razlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je želio Plenković.

"Ukrajina nije članica NATO-a, to nije razlog za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Zanimljivo da već 4 mjeseca u toj opasnoj situaciji Hrvatska nema vojnog predstavnika u NATO-u. To je bio kontraadmiral Predrag Mihanović, ona ništarija od Baneta ga nije htjela nigdje smjestiti. Četiri mjeseca Hrvatsku tamo nitko ne predstavlja. Ministar ne želi potpisati imenovanje novog predstavnika. Ja predstavljam vojsku, ne HDZ", rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije