Milanović se uporedio sa Vučićem: To je zaluđivanje, mi nismo u istom položaju

2
Radiosarajevo.ba
Milanović se uporedio sa Vučićem: To je zaluđivanje, mi nismo u istom položaju
FOTO: Screenshot / Zoran Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je davao izjave za novinare, te se uporedio sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

"Pa ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i Vučić i moja ovlaštenja nisu velika, a on on je gospodar države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom i koja kao pregovara sa Evropskom unijom, a sve čini da ne uđe u EU, a kao pregovaraju - to je zaluđivanje", poručio je Milanović.

Dalje je nastavio o EU putu:

"Mi nismo u ravopravnom položaju... Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo prema državama, sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucijenjivanje, ali imam dojam da na drugoj strani uopće ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali tražiti domovinu negdje drugdje", rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije