Milanović otišao u New York govoriti o pravima Hrvata u BiH

18
Radiosarajevo.ba
Milanović otišao u New York govoriti o pravima Hrvata u BiH
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović uoči početka Opće skupštine UN-a iduće sedmice susreo se s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku i bilateralno se sastaje s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom.

Na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih nacija učestvovat će i ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, a posjet SAD-u iskoristit će i za niz bilateralnih sastanaka te posjetu hrvatskoj zajednici u New Yorku, Pittsburghu i Chicagu, piše HRT.

U Hrvatskom centru Nikola Tavelić održan je susret s Hrvatima u New Yorku.

Danas kiša i grmljavina: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote - kad su minusi, a kad sunce

Danas kiša i grmljavina: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote - kad su minusi, a kad sunce

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravak u New Yorku počeo je učestvovanjem na svetoj misi u crkvi sv. Ćirila i Metoda gdje se Hrvati okupljanju od 1974. S njim je bila i njegova supruga, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sa suprugom i ostali dužnosnici.

U 17 sati po lokalnom vremenu Milanović će se sastati s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, a u utorak se sastaje s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a dominirat će teme koje, kazao je Milanović, nisu u njegovom fokusu, a on će se baviti "onime što je važno u našem okruženju, među ostalim i Bosnom i Hercegovinom i pravima Hrvata u BiH".

U New Yorku je i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Milanović je kazao da je bio u dilemi da li da dođe.

"Ozbiljnije su stvari koje se događaju kod kuće, u regiji, u susjedstvu", rekao je, javlja HRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije