Milanović "napao" Elona Muska: Takvima bih bez milosti uzimao novac, da ostanu sirotinja

13
Radiosarajevo.ba
Milanović "napao" Elona Muska: Takvima bih bez milosti uzimao novac, da ostanu sirotinja
Foto: Canva / Milanović "napao" Elona Muska: Takvima bih bez milosti uzimao novac, da ostane sirotinja

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović održao je press konferenciju nakon što je učestvovao na otvorenju 15. sajma poslova Job Fair u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET).

Osim Orbana, Plenkovića, HDZ-a, stanja u BiH i slučaja Mirele Čavajde, dotaknuo se i - Elona Muska i Twittera.

"Elon Musk je kupio Twitter. Rekao je da će vratiti Trumpa, ali prije 15 minuta je rekao da će ga ponovno isključiti, ne znam jeste li to pratili, to je zadnja vijest. Za Muska mi uopšte nije jasno odakle taj novac jer tog stvarnog proizvoda još uvijek nema. Ali dobro, to su tržišta kapitala. Kad Bezos kupi Washington Post, sljedeće će kupiti američku vladu", rekao je.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Svakom ko ima više od onoga što je bolesno puno, treba mu to sve uzeti"

"On je iskeširao 40 milijardi dolara za taj Twitter koji je puno manji od Facebooka... To je nešto što ja smatram opasnim i takvima bih uzimao novac bez milosti da sam vlast. A ostavio bih im milijarde da kupuju sportsku prognozu, nek se klade, nek organiziraju svadbe, vjenčanja, sprovode, neka lete avionom na Mjesec... Ali da imaju toliki novac, to ne... To je u Americi jedino moguće. Svakom ko ima više od onoga što je bolesno puno, treba mu to sve uzeti, da ostane obični milijarder. Sirotinja. Twitter smatram užasno opasnim sredstvom, mislim da to uništava demokratiju. I Twitter i Facebook, to je katastrofa", kazao je Milanović.

Jedna novinarka je uzvratila Milanoviću kako upravo on koristi društvenu mrežu Facebook.

"Facebook sam koristio zadnji put prije dva mjeseca. Ne koristim ga, to je vrlo opasno sredstvo, otelo se kontroli baš na onaj način na koji su predvidjeli pametniji ljudi prije 20 godina kad Facebooka još nije bilo. Kada su mailovi i spamovi mailova, podsjećali su još iz samog maila kako će se kultura mržnje, prosvjeda i manipulacije iz toga razviti. Facebook je nastao osam godina poslije toga. Pametnim ljudima koji kuže što je tehnologija uvijek izazivaju nerede, čak i ratove. Nakon toga se stvari smire i bude normalno", rekao je.

Nakon toga je nastavio.

"Kada je izmišljen press i kad je Biblija postala dostupna svima, kad su počeli razmišljati i postavljati pitanja, izbili su ratovi. To je trajalo sto godina pa se smirilo. Živimo u vrlo opasnim vremenima. Na Twitter neću ići nikad. To smatram da je naprosto otrov. Ne mogu reći da bi to trebalo zabraniti, ali to nema veze sa slobodom govora. To otpušta one najbjednije ljudske osobine, ono najprljavije u ljudima. Najsitnije. Porivi da se udari na slabije, da ga se oblati i izvrijeđa. To je grozno, tu se vidi ono najgore u čovjeku", rekao je Milanović, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije