! / Skopljaković uputio poruku Čoviću i Milanoviću: Onima koji prave hvalospjeve Dodiku

12. 05. 2022. u 10:04:00 F.V.

Shares: 0

Predsjednik Hrvatske stranke u Bosni i Hercegovini Božo Skopljaković oglasio se, povodom kako je naveo, hvalospjeva predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića upućenih Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Milaović je, podsjetimo, izjavio da "Dodik nije četnik već partner", te da su Hrvati u BiH spremni za treći entitet.

"Za g. Milanovića i njegove hvalospjeve za Dodika! Situacija je osobito teška u Republici Srpskoj gdje je 1991. godine bilo oko 220.000, a sada je samo oko 15.000 katolika, odnosno samo ih je 2,4% od ukupnoga broja stanovnika ovog entiteta", napisao je Skopljaković na Twitteru.

Isto je Skopljaković ponovio i Draganu Čoviću koji je poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a povodom neustavnog 9. januara poručio: “Čuvajte Republiku Srpsku!”. Takva izjava naišla je na zgražavanje, posebno u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Milanović je 5. maja izjavio da kod "Dodika ne vidi opasnost" i da njega napadaju "Karađićevci i Mladićevci koji bi došli ako on ode s vlasti".

"Za mene u ovom trenutku i za hrvatske interese, Dodik je partner, nije četnik", dodao je.
Na komentar novinara da je Dodik povezna s Putinom, Milanović je rekao:

"Povezanost s Putinom? Pa Putin ne zna da Dodik postoji".

Poručio je kako nije ideja da Hercegovina postane dio Hrvatske te da nije riječ o pohlepi i žeđi za tuđim, već o nacionalnim interesima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)