Milanović i u Sloveniji govorio BiH: Vrag je u cijelom tijelu...

12
Anadolija
Milanović i u Sloveniji govorio BiH: Vrag je u cijelom tijelu...
Foto: Anadolija / Milanović u Sloveniji

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji boravi u radnom posjetu Republici Sloveniji, gdje je sudjelovao na trilateralnom sastanku šefova država Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske, osvrnuo se na svoj nedavni posjet Bosni i Hercegovini.

Milanović je izjavio nakon sastanka kako je na današnjoj trilaterali htio upoznati kolege, austrijskog predsjednika Alexandera Van der Bellena i slovenskog predsjednika Boruta Pahora, „sa problemima koji trenutno postoje u Bosni i Hercegovini, za hrvatski narod i njihovo pravo glasa”.

„U Europi je nešto zajedničko u pogledu Bosne i Hercegovine, a to je vrlo slabo znanje ili veliko neznanje, kada su u pitanju ljudi ovog ranga. Slovenija i Austrija zbog svojih razloga i veza s Bosnom i Hercegovinom, njihovi čelni ljudi, znaju nešto više, ali ne znaju detalje. Iako se vrag krije u detalju, u ovom slučaju vrag se ne skriva u detalju, vrag je naprosto u cijelom tijelu i nije neizlječiv. Pravo hrvatskih građana, pripadnika hrvatske etničke zajednice i jedne od triju konstitutivnih zajednica u BiH, da sami biraju svoje predstavnike, da to ne rade pripadnici drugih naroda, jasno je samo po sebi. Slažemo se i u pogledu Zapadnog Balkana i oko Sjeverne Makedonije i Albanije”, rekao je Milanović.

„Nitko u Hrvatskoj ne dovodi pravo nekih nacija koje su mlade, nove, pa i po imenu, da se zovu tim imenom i da svoj jezik zovu kako ga hoće zvati, pa tako nitko ne bi ni Sjevernoj Makedoniji to samorazumljivo, elementarno pravo trebao osporavati”, zaključio je hrvatski predsjednik.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetio je od 10. do 13. jula Mostar, Tomislavgrad i Livno, u svom prvom radnom posjetu Bosni i Hercegovini na dužnosti predsjednika.

Trilateralni sastanak predsjednika Republike Austrije Alexandera Van der Bellena, predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića održan je u Kostanjevici na Krki, u Sloveniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije