Margit Tomik-Levy pisala Milanoviću: 'Sav si ulojen. Prvo sapun pa onda parfem'

48
Radiosarajevo.ba
Margit Tomik-Levy pisala Milanoviću: 'Sav si ulojen. Prvo sapun pa onda parfem'
Print Screen / Margit Tomik-Levy i Zoran Milanović

Margit Tomik-Levy, primadona opere sarajevskog Narodnog pozorišta, uputila je otvoreno pismo Zoranu Milanoviću, predsjedniku Republike Hrvatske zbog njegovog ponašanja i vrijeđenja Bosne i Hercegovine. 

U oštrom pismu kojeg je objavila na svom Facebook profilu poredi Milanovića "sa teroristima koji se miješaju sa gomilom migranta". Naglašava kako predsjednik susjedne države tvrdi da nije nacionalista, a došao je upravo u posjetu najcrnjim nacionalistima fašističke proviniencije.

U nastavku pročitajte njeno pismo koje prenosimo u cijelosti: 

"Ceo jučerašnji dan sam tražila makar jedan razlog da persiram ne dobro došlu osobu u BiH, međunarodno priznatu državu pre Hrvatske (ma, da je i sekundu pre priznata, prije je i tačka) i istorijski stariju bar jedan vek.

Nisam ga pronašla. Ne može biti ništa razlog za uljudnost prema gostu koji vređa državu, u koju je bez pitanja došao. Meni on liči na ove teroriste koji se umešaju u gomilu migranata. Ne mogu da mu poštujem ni funkciju predsednika.

Biti predsednik ozbiljne države je jedna, a biti predsednik banana države, je sasvim druga stvar. Meni je to nalik funkciji poslovođe u kineskim marketima. Ima svega, od igle do lokomotive, ali ništa ne vredi pet para. Dakle, kakva država takav joj i predsednik. Šega živa od obadvoje.

Zorane, nesrećo jedna! Ima jedna stara bosanska reč za takve kao ti. NAHOD. Čovek koji dolazi nepozvan i uglavnom neželjen. Davi ukućane bedastim pričama, a nakon njegovog odlaska uvek nešto u kući fali...

Pričaš da nisi nacionalista, a došao si u posetu najcrnjim nacionalistima fašističke proviniencije.

Lupetao si nešto o evropskim vrednostima, a zagovaraš kleronacionalisticki ustroj države sa kojom ti nemaš ama baš ništa. I, ti kao fol Europejac. Idi, Zorane ne nasmejavaj nas.

Ti si šega od čoveka, a smeće od političara. Jadan ne bio, Hrvatska je sramota EU, najsiromašnija, najprimitivnija, najzaostalija... Po svim parametrima ste najgori u EU.

Politika Hrvatske je da stvara sukobe gde god stigne. Ni sa jednim susedom nemate prijateljske odnose osim sa fašistom Orbanom koji vam je maznuo INU, a još će ponešto, ako Bog da.

Kakav si ti eurokenjac kada ne poštuješ njihove vrednosti, ne priznaješ presude haškog tribunala, ne vidiš zločine svog naroda, rehabilituješ zlikovce krvavih ruku.

Hteo ti ili ne, Hrvatska je deo UZP, Herceg Bosna je tvorevina UZP, haški osuđenici su ratni zločinci... Slavi ih slobodno. Svet zna o vama sve. Možeš lagati sebe i šacicu okorelih fašista, niko ti ne veruje od čestitih Hrvata.

Šta ono reče, ko je zadnja rupa na svirali? Okreni se oko sebe jado. Videćeš da vam sve propada, da je sve u neredu, da nemate ruku koja će vam ponuditi pomoć. BiH je u užasnim teškoćama zbog vas, predsednika banana države i četničkog režima preko Drine. Da vi i neuki, nepismeni bošnjački nacionalisti ne podržavate ove vođe nacionalnih torova, BiH bi za vas bila Švicarska.

Samo ti nastavi sa tim HDZ ološem, pokaži jasnu sliku kako si đubre od čoveka.

Na izborima si pobedio našim glasovima, kao kandidat SDP-a. Nisi ni stigao u predsedničke dvore, a već si navukao crnu uniformu. Ne koketiraš sa liderima HDZ-a ali sa njihovom politikom i politikom zaostalih exstremnih desničara si blizak, kao nokat i meso.

Jadan si ti kada te slave u Hercegovini (gde niko nije glasao za tebe) i extremno desni otpad u Hrvatskoj. Da ti misliš dobro Hrvatima, ne bi se smucao po Hercegovini gde se pola njih pozdravlja sa ZDS nego bi otišao u Fojnicu kod dobrih bosanskih franjevaca da te nauce nešto korisno, ili u Banja Luku kod kardinala Komarice da ti kaže kako je Hrvatima kod tvog jarana Dodika u RS.

Da imaš išta ljudsko, otišao bi da vidiš logore u Dretelju, Gabeli, Čapljini, na heliodrom – gde su se ti tvoji sagovornici iskazali u svim zločinima kojih se ni Pavelić ne bi postideo...

Ne, dobri ljudi tebi ne trebaju. Ti si došao da zakuhaš, da potpiriš vatru nacionalizma da ohrabriš potomke ustaša.

Pretpostavljam da ćeš se sada ironično smejati i reći “koja je ovo budala”. Imaš pravo. Budala sam i izvinjavam se mojim štovateljima što sam na društvenim mrežama agitovala za tvoj izbor i pripomogla da dobiješ bar 500 glasova više. Ali i ja se tebi smejem i rugam gde god i kad god vidim tvoju sliku. Čak sam jednu stavila na vrata špajza da mi unuci ne kradu kolače. Plašim decu sa tobom.

Ti si svestan da si ukoljica, prznica i bezobrazan čovek. Uživaš što si takav. Ali, doći u državu koja taj dan obeležava užasan genocid i vređati je, nije bezobrazluk, to je za psihijatrijsko posmatranje. Trebali su te bar u obitelji upozoriti na to.

Ajde jadan, idi svojim putem i okani se BiH. A, pretiti možeš svojoj materi, ne BiH, u BiH te se niko ne boji. Kukavica si, čak si rat izbegao jer si baja samo na jeziku. Siti smo mi i naših nacista, taman nam još ti fališ.

P.S. Sapun ti ne dam. Kupi sebi i sapun i parfem. Pošto mi ne deluješ kao higijenski čistunac, nekako si sav ulojen, zapamti, prvo sapun 2-3 puta pa onda parfem. Na našu žalost BiH se usmrdela od truleži tvojih miljenika i drugih nacionaliste, pa se tvoj elegantni miris hijene nije posebno osetio", poručila je Margit Tomik-Levy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (48)

/ Povezano

/ Najnovije