Grabar-Kitarović pokazala neznanje, očekivao sam ovaj rezultat Milanovića

Radiosarajevo.ba
Grabar-Kitarović pokazala neznanje, očekivao sam ovaj rezultat Milanovića
FOTO: Arhiv / Stjepan Mesić

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske komentirajući dosadašnje rezultate predsjedničkih izbora u Hrvatskoj gdje vodi SDP-ov Zoran Milanović, kazao je da ga nisu rezultati iznenadili.

Uspoređujući osjećaje kandidat u izbornoj noći sa svojim kazao je da „ne znam tačno čemu se oni nadaju, ali da je on svojevremeno bio uvjeren da će pobijediti“. Mesić je jedini živući predsjednik Hrvatske koji je osvojio dva mandata.

"Zato sam išao u izbornu kampanju jer sam znao da građani žele promjene", istakao je Mesić.

Na konstataciju voditelja da je Mesić bio iznenađenje u vrijeme kada je izabran Mesić je kazao da je to bilo samo na prvi pogled.

"Ja sam bio učesnik Hrvatskog proljeća bio sam u zatvoru, predsjednik Predsjedništva Jugoslavije, premijer“, kazao je Mesić.

Govoreći o Milanoviću kazao je da je mislio tako da će biti, jer je Kolinda Grabar-Kitarović imala previše kikseva i pokazala je neznanje.

"U izvjesnom smislu i HDZ je je podbacio, ali oni nemaju više šta ponuditi. Pratio sam Škoru i znao sam da će biti iznenađenje, ima mnogo iskustva, bio je u politici i ima preuduzeće gdje su njegovi radnici zadovoljni, a i preko glazbe je poznat. Uglavnom, moglo se pretpostaviti da će Milanović, Grabar Kitarović i Škoro voditi bitku“, kazao je Mesić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije