Medvedev stigao u Beograd povodom 75. godišnjice oslobođenja grada

Fena
Medvedev stigao u Beograd povodom 75. godišnjice oslobođenja grada

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovao je u službeni posjet Beogradu tokom kojeg će prisustvovati obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda.

Medvedeva je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala srbijanska premijerka Ana Brnabić.

Očekuje se da će ruski premijer u razgovorima sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Brnabić potvrditi snažno historijsko prijateljstvo dva naroda, javljaju 'Novosti'.

Medvedev dolazi u Beograd u okolnostima kada se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine, pojačavaju pritisci na Srbiju, a američka diplomacija ubrzava donošenje konačnog rješenja, pa se očekuje da će o svemu tome biti riječi u razgovoru s Vučićem.

Srbijanski predsjednik će Medvedevu biti domaćin, najprije, na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gdje će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019".

Popodne će u Palati Srbija Vučić i ruski premijer razgovarati "tet-a-tet", i tom prilikom vjerojatno razmijeniti stavove o najaktuelnijem pitanjima međusobne suradnje u kojoj značajno mjesto imaju i otvorena politička pitanja u regiji.

Ruski premijer bit će gost i posebne sjednice Parlamenta na kojoj će se obratiti zastupnicima, a od 20 sati sa svojim domaćinom prisustvovat će svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije