Šešelj na TV Happy: Ponovo govor mržnje i promocija skandalozne knjige

Radiosarajevo.ba
Šešelj na TV Happy: Ponovo govor mržnje i promocija skandalozne knjige

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj na twitteru i gostovanju kod Milomira Marića na TV Happy "pohvalio" se da je završio i odštampao knjigu "U Srebrenici nije bilo genocida".

Revizionističko djelo je izdato u tri toma, na ukupno 3.360 strana. U skandaloznoj knjizi Šešelj negira genocid, ono što su utvrdile brojne međunarodne komisije i organizacije, iako priznaje da je u Srebrenici izvršen zločin, kako kaže "ubijanje između 1.000 i 1.500 muslimanskih vojnika".

Voditeljima na TV Happy Šešelj je uručio dva kompleta knjiga, a gostovanje kod Milomira Marića iskoristio je za novu porciju šovinističkih poruka.

Doduše, na početku gostovanja Šešelj je za sebe priznao da je "Bosanac po zavičajnoj pripadnosti", a onda se vratio prepoznatljivom govoru mržnje. Objasnio je da je knjigu počeo "nastankom muslimanske nacije".

"Muslimani su novokomponovana nacija, navikli da budu vladajuća klasa. Ovo je prvi slučaj da se od vladajuće klase stvori vještačka nacija. Ako nemaju kmetove, muslimani ne mogu da postoje. Zato bi oni da u BiH ostanu i Srbi i Hrvati, ali da ih ima manje i da muslimani vode glavnu riječ", rekao je Šešelj Milomiru Mariću, voditelju koji je optužen za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje.

Genijalni Zoran Kesić: Pogledajte kako je ismijao šovinizam Milomira Marića

U istom tonu Šešelje se obratio i publici na društvenim mrežama, predstavivši svoju knjigu kroz dvije objave na twitteru.

"Štampana su mi sva tri toma knjige 'U Srebrenici nije bilo genocida', na ukupno 3.360 strana. Apsolutno sam pobio sve podvale i falsifikate srpskih neprijatelja i domaćih izdajnika koji nisu ni čitali Konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju genocida, a Srbe optužuju bez ikakvih dokaza.

Pišući knjigu, proučio sam ogromnu literaturu, citirao i komentarisao veliki broj najstručnijih autora.Tri toma sam naslovio: 1.'Istorijski i politički kontekst velike drame', 2. 'Optužbe, osporavanja i kontraoptužbe' i 3.'Pravnički i moralni sunovrat institucija međunarodnog pravosuđa'.", napisao je osuđeni ratni zločinac na twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije