Srbija / Vučić poručio Albancima: "Uozbiljite se, ne zavisimo mi od vas nego vi od nas"

17. 10. 2019. u 20:31:00 Beta

Shares: 129

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je kao "pričanje gluposti" najavu kandidata za premijera Kosova Albina Kurtija da će – ako ukine takse – uvesti recipročne mjere Srbiji.

Vučić je poručio kosovskim Albancima "da se upristoje, da povedu računa i shvate da ne mogu da nas maltretiraju" jer, kako je dodao "ne zavisimo mi od vas nego vi od nas".

Gostujući na TV Pink Vučić je Albancima poručio da "prestanu da lažu o trovanju, da prestanu da maltretiraju srpski narod na Kosovu i kada se upristoje da kažu da žele razgovor, razgovora će biti".

Predsjednik Srbije je istakao da neće da laže narod i da kaže da je Kosovo dio Srbije, ali "nije cijelo naše, ali nije ni njihovo", a da kompromis nije da Srbija sve izgubi, a da Albanci sve dobiju, prenosi Beta.

Komentirajući izjavu lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića da ne smije da kaže Kurtiju da po Ustavu Srbije Kosovo nije država, Vučić je rekao da smije da kaže, i da je srpska država nezavisna i da donosi odluke u interesu naroda nezavisno od velikih sila.

On je rekao da je "u vrijeme Vučića 13 država povuklo priznanje Kosova a četiri priznale, dok je za vrijeme prethodne vlasti 89 država priznalo Kosovo".

Vučić je ponovio kritike na račun prethodne vlasti, koja, kako je rekao, nije izdala ni saopštenje kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

NEMA KOMENTARA