Vučić: Veoma sam zabrinut, krećemo se prema katastrofi

Radiosarajevo.ba
Vučić: Veoma sam zabrinut, krećemo se prema katastrofi

Srbija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, zbog dešavanja nakon izbora na Kosovu, na "veoma loš razvoj događaja" i pozvao zapadne partnere i Prištinu da "se urazume, kako bi se izbjegla katastrofa".

"Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu, posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste", rekao je Vučić u razgovoru s predsjednicom Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

Vučić je istakao da je Srpska lista partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini "izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan".

Sada, ističe Vučić, "više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu".

To će, ukazuje predsjednik Srbije, ostaviti katastrofalne posljedice po odnose Srba i Albanaca.

"Srba tada više neće biti u instituacijama, a zna se kada ih nema u institucijama gdje ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište", rekao je predsjednik Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije