McDonald's u Hrvatskoj se zatvara za goste

Radiosarajevo.ba
McDonald's u Hrvatskoj se zatvara za goste
Pixabay / Ilustracija

Zaraženih: 168.891
Umrlih: 6.492
Oporavljenih: 76.598
Broj slučajeva u BiH: 24

McDonald's restorani u Hrvatskoj od utorka se zatvaraju za posjetu gostiju.

Odluka o zatvaranju restorana za goste donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije COVID-19 te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald’sovih zaposlenika i gostiju, saopćili su iz ove kompanije, piše portal Index.

Što se tiče restorana u trgovačkim centrima, a shodno uputama samih centara, oni za sada ostaju otvoreni.

Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

"Jednako kao što smo odgovorni gostima posluživati sigurnu hranu, tako smo odgovorni i prema zaposlenicima kojima moramo osigurati sigurno radno okruženje. Njihova sigurnost i zdravlje su nam prioritet. Uz strogo pridržavanje postupaka kontrole kvalitete, higijene i čistoće koje provodimo, smatramo da je i zatvaranje restorana za goste jedna od mjera kojima ćemo ostvariti tu sigurnost i pomoći u sprečavanju širenja epidemije", izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.

Mjere zaštite

Kao dodatne mjere zaštite, radnicima se pri dolasku na posao mjeri temperatura digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, radnici će biti udaljeni s radnog mjesta uz uputu da se jave ljekaru.

Svi zaposlenici koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju.

Od ponedjeljka, 16. marta, proširit će se i zone dostave te će obuhvaćati čitavo gradsko područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a otvaraju i dostavu u Karlovcu.

Novost je i da će dostava biti otvorena ranije, već u 9 sati, umjesto u 11, a naručiti se može do 23 sata.

U gradovima u kojima nema dostave gosti se pozivaju da svoje narudžbe preuzmu putem McDrivea, prenosi portal Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije