Masakr u beogradskoj školi: Poznata dalja sudbina dječaka ubice

Radiosarajevo.ba
Masakr u beogradskoj školi: Poznata dalja sudbina dječaka ubice
Foto: Ringier / Spisak "glavnih žrtava" i plan škole i učionica koje je nacrtao Kosta K.

Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izjavio je da je dječak koji je počinio masakr u školi na Vračaru predat Centru za socijalni rad. Ističe da će biti uzeta izjava od dječaka, a da će potom i biti medicinski pregledan.

"Već je predat radnicima Centra za socijalni rad. Uzeće se krv na analizu radi utvrđivanja da li je u momentu izvršenja ovog događaja bio pod uticajem lijekova, psihoaktivnih supstanci ili alkohola. Nakon toga, sve radnje preduzimaju nadležne službe Centra za socijalni rad i preduzimaju radnje i mjere u njihovoj nadležnosti", rekao je za RTS Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi srbijanski mediji.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije