Majci Mateja Periša pozlilo: Novinarima rekla samo pet riječi

2
Radiosarajevo.ba
Majci Mateja Periša pozlilo: Novinarima rekla samo pet riječi
Foto: RINGIER / Prva reakcija Matejeve majke

Mladić koji je jučer izvučen iz Dunava u Beogradu je Matej Periš, potvrdila je DNK analiza koja je obavljena danas.

Obdukcija je pokazala i to da je uzrok smrti, kako se i pretpostavljalo, utapanje. Bit će napravljena i toksikološka analiza, ali ti rezultati očekuju se tek za nekoliko sedmica, dodaje isti izvor.

Reporterka "Blica" danas je  razgovarala sa majkom Mateja Periša, koja se nije javno oglašavala poslije nestanka svog sina na obali Save u ranim jutarnjim satima 31. decembra prošle godine u Beogradu.

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

"Hvala vam, hvala vam na izjavama sućuti", rekla je u razgovoru Dženi, majka tragično preminulog Mateja Periša.

Hitna pomoć je intervenisala kada joj je jučer pozlilo, a kasnije je puštena kući.

Majka Mateja Periša jučer je saznala da je tijelo mladića, obučenog kao njen sin kada je nestao, izvučeno iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu, osam kilometara nizvodno od mjesta gdje je Matej ušao u ledenu rijeku Savu.

Danas, dan kasnije, sve crne slutnje su potvrđene - DNK analiza je potvrdila da je u pitanju tijelo njenog sina, Mateja Periša.

Tijelo Mateja Periša izvučeno je oko 9:20 ujutru iz Dunava kada su ga u vodi primijetili kapetan i mornari jednog broda, kao i par šetača na Adi Huji. Odmah su pozvali policiju koja je ubrzo stigla na lice mjesta.

Već na osnovu garderobe i stvari koje su nađene pri tijelu policajcima i moranarima je bilo jasno da je najvjerovatnije u pitanju Periš, ali ta informacija nije mogla biti i definitivno potvrđena dok nije urađena DNK analiza.

DNK analiza je i obdukcija su rađeni po nalogu Višeg tužilaštva u u Beogradu i po hitnom postupku su rezultati stigli već danas i potvrdili najcrnje slutnje.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, u Beogradu će preuzeti tijelo svog sina koji će biti sahranjen u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije