Hrvatska policija stigla u Beograd: Ostajemo dok se ne utvrdi da li se radi o Mateju

2
Radiosarajevo.ba
Hrvatska policija stigla u Beograd: Ostajemo dok se ne utvrdi da li se radi o Mateju
Foto: Screenshot/ 24sata.hr, Arhiv / Hrvatska policija o pronađenom tijelu

U Beogradu u Dunavu u srijedu ujutro tamošnji su mornari igrom slučaja pronašli tijelo mladog muškarca. Srbijanski mediji izvijestili su da je muškarac na sebi imao traperice, majicu sa slikom i jednu bijelu tenisicu. Tijelo je pronađeno u fazi raspadanja, pa je bez forenzičara i DNK analize nemoguće utvrditi identitet mladića.

Ali, indikativno jest da upravo odjeća na beživotnom tijelu odgovara upravo onoj u kojoj je posljednji put viđen Matej Periš.

Zato se u Beograd odmah uputio otac Mateja, Nenad Periš, ali i predstavnici hrvatske policije koji su održali kratku konferenciju za novinare iz ovog grada. Informacija je jako malo - činjenica je da se čeka obdukcija.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Tijelo će biti odvedeno na obdukciju, odakle će se probati utvrditi uzrok smrti, kao i da li se radi o Mateju, te će se uraditi i DNK analiza", naveli su iz hrvatske policije.

Naveli su i kako će u saradnji sa srbijanskom policijom vidjeti koje će se radnje provesti, te da li će biti moguće uraditi toksiološki nalaz nakon toliko vremena.

Na pitanje novinara koji bi način bio najbrži za utvrđivanje identiteta, iz hrvatske policije su rekli da to zavisi iz kojeg materijala će se raditi - kost, tkivo...

"Sve okolnosti i oko pronalaska tijela će se utvrđivati kroz detaljnije razgovore. Kada obducent provede obdukciju reći će se s vjerovatnošću o ozroku smrti, tek nakon obdukcije ćemo moći reći šta je uzrok smrti", rekli su iz policije.

Podcrtali su i kako od početka slučaja Mateja Periša imaju dobru saradnju sa srbijanskom policijom.

"Ostajemo dok se ne utvrdi uzrok smrti i da li se radi o Mateju. Obitelj je prva koja treba znati rezultate", poručili su iz policije.

Njihova poruka je bila i da je policija do sada korektno izvještavala o ovom slučaju, te su zamolili medije da ne objavljuju vijesti koje bi upućivale da se u ovom slučaju nešto dogodilo, poput ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije