Lutovac o Vučiću: Predstavlja se kao Robin Hood, a u stvari je Superhik

Radiosarajevo.ba
Lutovac o Vučiću: Predstavlja se kao Robin Hood, a u stvari je Superhik

Zoran Lutovac, predsjednik Demokratske stranke Srbije, ocijenio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno okupira cjelokupan medijski prostor.

On se posebno osvrnuo na Vučićev autorski tekst pod naslovom "Elita i plebs" u kojem se srbijanski predsjednik obračunao s "elitom".

Lutrovac navodi da su "danas elita svi oni koji ne dozvoljavaju da im se uzrupira zdrav razum. Danas su oni istovremeno i elita i narod. Oni su slobodni građani".

"Predstavlja se kao Robin Hood, a u stvari je Superhik, antijunak iz kultnog stripa Alan Ford, koji otima od sirotinje, a daje bogatima. Zalaže se za vladavinu prava, a uzurpirao je svu vlast i građane tretira kao podanike. Svo vrijeme građane naziva narodom, ali pod narodom ne podrazumijeva sve građane, nego samo one koji su uz njega", naveo je Lutavac.

Ocijenio je da je Vučić "klasični populista. Autoritarac. Autoritarni populista. Notorni populista".

"Aleksandar Vučić je otjelotvorenje autoritarnog populiste i po tome što mu je populizam ideologija, i po tome kako komunicira, kako politički mobiliše i na koji način svoju stranku organizuje, njegov stil je populistički", ocenio je Lutovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije