Dodik i Vučić prisustvovali promociji: MUP RS-a dobit će dva "Despota"

Radiosarajevo.ba
Dodik i Vučić prisustvovali promociji: MUP RS-a dobit će dva "Despota"

U Beogradu je otvoren Deveti međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" na kome će do 28. juna biti predstavljena dostignuća vojne industrije, uz učešće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva,

Otvaranju Sajma prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik i Vučić su porisustvovali promociji oklopnog vozila "Despot" koje je proizvedeno u preduzeću Tehnički remont Bratunac (TRB).

despot_twitter.jpg - undefined

Twitter

"Despot" je prvi put viđen 9. januara na paradi povodom neustavnog "dana RS-a", kada je izazvao veliku pažnju javnosti.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač u Beogradu je izjavio da je predstavljanje oklopnog vozila "Despot" na Sajmu naoružanja i vojne opreme "veliki uspjeh ne samo za Tehnički remont Bratunac, već i za manji bh. entitet".

Dodao je da će u narednih 10-15 dana ovom ministarstvu biti isporučena dva "Despota".

despot_twitter_02.jpg - undefined

Twitter

"Od 9. januara Despot je pretrpio određene modifikacije radi poboljšanja. Ovdje je danas predstavljeno u pravom svjetlu", rekao je Lukač i dodao da će biti napravljen ugovor MUP-a RS i TRB o isporuci još vozila koja će koristiti pripadnici MUP-a, odnosno Specijalna antiteroristička jedinica.

Generalni direktor preduzeća Tehnički remont Bratunac Slavenko Ristić je rekao, nakon predstavljanja "Despota" na Sajmu, da su stručnjaci ocijenili da ovo vozilo ulazi u sam vrh multifunkcionalnih borbenih viozila.

On je dodao da ovo vozilo prati sve svjetske trendove, a posebno iskustva u ratovima u Afganistanu i Libiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije