Izbori u Nikšiću: Strankama vladajuće prosrpske koalicije najviše glasova

M. Delibašić
Izbori u Nikšiću: Strankama vladajuće prosrpske koalicije najviše glasova
Foto: Vijesti.me / Nakon lokalnih izbora u Nikšiću

(Od specijalnog izvještača portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića)

CeMI je objavio podatke na osnovu sto odsto obrađenih glasova, po kojima je Evropski tim za Nikšić osvojio 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata.

Koaliciju Za budućnost Nikšića podržalo je 25.9 odsto birača (11 mandata), Mir je naša nacija 23.2 (10), Crno na bijelo 4.5 (jedan mandat), Narodni pokret 3.3 (jedan mandat).

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

Iako je policija uputila apel i nosioci listi pozvali da se slavi kod kuće, i dok su na snazi epidemiološke mjere, ulicama Nikšića vidjele su se kolone vozila i masovna krsenja naredbi.

Vijorile su se uglavnom trobojke, a lider DF Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta saopštio je da je poslije 20 godina, Milo Đukanović poražen u Nikšiću, te da su se stekli uslovi da Marko Kovačević koji je bio njihov kandidat bude gradonačelnik Nikšića.

Tokom dana bilo mirno, dok je u večernjim satima veliki broj ljudio okupio se ispred koalicije Za budućnost Niksica, a u jednom trenutku došlo je do sukoba sa policijom.

Nositeljka liste"Evropski tim za Nikšić", Sanja Damjanović, saopštila je da je ta koalicija ostvarila ubjedljivu pobjedu, sa preko 40 odsto glasova, i da se nada da će uskoro formirati vlast.

Nosilac koalicije "Mir je naša nacija", Momo Koprivica, čestitao je pobjedu i oslobođenje Nikšića.

Istakao je da je ovo "pobjeda nad pobjedom" od 30. avgusta i pobjeda građanskih progresivnih snaga.

Koprivica je saopštio i da je ovaj rezultat garant da je očuvana državna vlast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije