Bitka za Nikšić: Biračka mjesta se zatvaraju u 20 sati, evo kakva je izlaznost

2
M. Delibašić
Bitka za Nikšić: Biračka mjesta se zatvaraju u 20 sati, evo kakva je izlaznost
Foto: Radiosarajevo.ba / Momo Koprivica, Mir je naša nacija

(Od specijalnog izvještača portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića)

Rastu tenzije u Nikšiću gdje se danas održavaju lokalni izbori na kojima učestvuju četiri koalicije i dvije partije.

Pravo glasa na izborima ima 58.833 birača, koji glasaju na 138 biračkih mjesta.

Do 19 sati izlaznost je, prema podacima CeMi-ja, 81,2 posto.

Kako javlja Specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića javlja na biralištu broj 54 - OŠ Šipačno - došlo do prepirke između grupe građana i članova biračkog odbora i da je o incidentu obaviještena policija.

"Uprava policije apelovala je na građane Nikšića, ali i na građane u cijeloj državi, da poštuju epidemiološke mjere i da se uzdrže od masovnih okupljanja.

Podsjetilo su da je prema aktuelnim mjerama za sprječavanja širenja koronavirusa nakon 21 sat zabranjen izlazak", javlja naš Specijalni izvještač iz Nikšića.

"Kazali su da Uprava policije preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi izborni dan protekao bezbjedno i neometano. Ujedno mole građane da nakon zatvaranja biračkih mjesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja koronavirusa u interesu svih građana Crne Gore", dodala je novinarka Delibašić.

Momo Koprivica, Mir je naša nacija - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Momo Koprivica, Mir je naša nacija

Podsjetimo, jutros od 7 sati građani Nikšića biraju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

"Glasa se za jednu od šest izbornih lista na 138 biračkih mjesta. Do 17 sati, prema podacima Centra za monitoring i istraživanje, glasalo je 77,8 posto birača. Svoje pravo da glasaju iskoristili su i nosioci izbornih lista", podvukla je naša dopisnica iz Nikšića.

Kako kažu iz OIK-a zabilježene su i određene nepravilnosti, u jednom naselju intervenisala je i policija.

"Na biralištu broj 54 - OŠ Šipačno - došlo je do tenzija između grupe građana i članova biračkog odbora.

"O incidentu je obaviještena policija. U isto vrijeme iz crnogorske policije o izbornom danu oglasili su se saopštenjem. Kako navode, sve protiče bez ozbiljnijih incidenta", dodala je Specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića.

Biračka mjesta zatvaraju se u 20 sati.

Nestala glasačka kutija, pa demantirano

Tokom glasanja na jednom biračkom mjestu došlo je do nesporazuma između članova biračkog odbor, a vezano za glasačku kutiju koja je bila namjenjena za glasanje putem pisma.

"Događaja je prijavljen policiji i pripadnici Uprave policije. Konstatovano je da glasačka kutija nije ukradena i da nije oštečena, te da se nalazila u vozilu kojim su članovi biračkog odbora trebali da se upute na lokacije gdje su građani trebali da ostvare pravo glasa putem pisma", saopšteno je iz crnogorske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije