Jutros do 9 sati na izborima u NIkšiću glasalo 15,6 posto birača

1
M. Delibašić
Jutros do 9 sati na izborima u NIkšiću glasalo 15,6 posto birača
Foto: Radiosarajevo.ba / Nikšić

U Nikšiću danas se održavaju lokalni izbori na kojima učestvuju četiri koalicije i dvije partije.

Pravo glasa na izborima imaće 58.833 birača, koji će glasati na 138 biračkih mjesta.

Birališta su otvorena u 7.00, a zatvaraju se u 20.00 časova.

Jutros od sedam sati građani Nikšiča biraju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu. Glasa se za jednu od šest izbornih lista na 138 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 58 833 birača, što je za četiri hiljade više nego na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine.

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), na lokalnim izborima u Nikšiću do 9 sati glasalo je 15, 6 odsto birača, saopćeno je iz te organizacije.

Zbog primjedbe članova Izborne komisije na biračkim mjestima br. 1 i br. 2 u nikšićkoj Elektroprivredi jutros se na tim mjestima kasnilo sa početkom glasanja. Iz redova Građanskog pokreta URA, Demokrata i Narodnog pokreta, tražili su da se pokriju kamere na objektu Elektroprivrede, javlja specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića.

To izborno mjesto posjetio je predsjednik Izborne komisije Rade Perišić.

Birališta su otvorena u 7.00, a zatvaraju se u 20.00 časova.

Na biralištima, koja će biti zatvorena u 20 sati, obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu, poštovanje propisane fizičke distance i nošenje maske, a građani će prilikom uvida u dokumenta morati da spuste masku kako bi komisija izvršila identifikaciju.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijelo je i posebne mjere kojima se oboljelima od COVID-a koji su u samoizolaciji ili na bolničkom liječenju, omogućava glasanje putem pisma.

A kako je na snazi zabrana kretanja između općina , građani koji žive u drugim gradovima, a upisani su na birački spisak općine Nikšić, na glasanje mogu ići uz obavještenje Ministarstva unutrašnjih poslova o održavanju izbora, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije