Lociran mafijaš Zvicer kojeg traži Vučić: Evo gdje se krije i ko mu pomaže

0
Radiosarajevo.ba
Lociran mafijaš Zvicer kojeg traži Vučić: Evo gdje se krije i ko mu pomaže
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana koji je poručivao ubistva Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, posljednji put je lociran prije nekoliko dana u Brazilu.

Prema operativnim podacima srbijanske policije, Zvicer je preko Bosne i Hercegovine napustio Balkan, a potom mu je, kako se sumnja do Južne Amerike, jedna stanica bila Španija, saznaje Blic.

Srbija je za Radojem Zvicerom raspisala međunarodnu crvenu potjernicu.

Prema nezvaničnim podacima, Zvicera u ovom bjekstvu ne prati porodica, odnosno supruga Tamara, koja mu je spasila život u vatrenom obračunu u Ukrajini prošle godine.

Jučer nije bilo moguće dobiti ni zvanične ni nezvanične informacije u crnogorskoj policiji da li je Tamara Zvicer i dalje na prostoru Crne Gore ili je u nekoj od susjednih država.

Prema riječima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je iznio u emisiji na TV Prvoj, članovi zloglasne bande su svoje žrtve pretvarali u mljeveno meso, a pod šifrom "ćevapi" meso su slali ostalima kao znak upozorenja.

"Znam da je pronađeno mnogo dokaza, DNK tragova. Ti ljudi su mučili, klali i mljeli ljude u velikim mašinama za meso. To je imalo veze sa drogom, biznisom i takvim stvarima. To su uglavnom bili navijači Partizana. Policija je našla i druge kuće, bit će interesantnih stvari za pokazati", rekao je Aleksandar Vučić.

Na snimkama i fotografijama koje su objavljene prošle sedmice vide se tajne prostorije u kojima su pripadnici klana ubijali, mučili, a potom uništavali tijela žrtava.

"Jedan od tih koljača koji je slao ćevape od ljudskog mesa, oni su imali svoje stanove uz pojedine ambasade, tako da ćemo imati što da radimo u narednom periodu", rekao je nedavno Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije