Ljajić: Sramna i neprimjerena objava Vjerice Radete

AA
Ljajić: Sramna i neprimjerena objava Vjerice Radete
FOTO: AA / Rasim Ljajić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da je objava na Twitteru potpredsjednice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete o smrti predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović sramna i neprimjerena, te dodao da čitavo društvo mora da smogne snage da izađe na kraj sa nacionalizmom i populizmom koji su u porastu.

"To je sramno i neprimjereno, više da ne koristim nijednu tešku reč, jer nažalost taj virus nacionalizma ponovo se vraća na Balkan. Ja ću se boriti protiv nacionalizma i populizma koliko god budem mogao. Vjerujem da će društvo smoći snage da izađe na kraj sa nacionalizmom u porastu", kazao je Ljajić.

On je dodao i da ne očekuje ništa, nikakvo reagovanje povodom objave Radete.

"Džaba nam bilo kakvo reagovanje ako kao društvo ne smognemo snage da se sa tim nacionalizmom i populizmom izborimo", rekao je.

"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?", napisala je Radeta na Twitteru, a potom obrisala tu objavu. To je naišlo na mnoštvo osuda.

Na Kliničkom centru u Sarajevu, 22. jula 2018. godine, je nakon duge i teške bolesti umrla Hatidža Mehmedović. Bila je predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice", a 23 godine je ustrajavala u borbi za istinu o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995. godine, te pravdi i kažnjavanju zločinaca.

Hatidža Mehmedović je tokom genocida u Srebrenici izgubila dva sina Almira (18), Azmira (21), supruga Abdulaha (44), dva brata i brojnu rodbinu.

Hatidža Mehmedović je rođena 1952. godine u selu Bektići (MZ Sućeska). U Srebrenicu se vratila 2003. godine, u porodičnu kuću u naselju Vidikovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije