Čaršijska džamija / Srebrenica: Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović

25. 07. 2018. u 12:01:00 A. S., F. Z.

Shares: 0

U Srebrenici je danas klanjana dženaza Hatidži Mehmedović Điđi, predsjednici Udruženja Majke Srebrenice, koja je preminula je u nedjelju navečer u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon duge i teške bolesti.

Mehmedović je preminula u 66. godini života, a ispraćaj i dženaza merhume obavila se ispred Čaršijske džamije u Srebrenici danas u 12 sati.

Prije dženaze, koja je klanjana u tamošnjoj Čaršijskoj džamiji, održana je i komemoracija na kojoj su govorili Hajra Ćatić, Munira Subašić, Admir Muhić, Emir Hadžihafizbegović...

Nakon komemoracije počela je dženaza, a tabut je prenošen na stotinama ruku sinova Bosne i Hercegovine.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

"Osjećam da smo tužni, ali je na našim licima ponos. U ovom gradu se rodila i živjela Hatidža Mehmedović. Danas smo svi njezina braća, sinovi i kćeri, njezino potomstvo. Težak je put kojim je koračala, dani su bili dugi, a posebno noći. Ona se borila istinskom borbom kako to časni Kur'an kaže. Borila se da se ne ubijaju nevini sinovi, djeca...Činila je to izuzetnom snagom i bila nam je primjer", rekao je muftija.

Pozvao je i da se uputi iskrena dova našoj Hatidži, za njenu sinove, svu našu braću, šehide, nevine ljude.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA