Lijepa vijest za sve koji su gledali piratski snimak filma "Toma"

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest za sve koji su gledali piratski snimak filma "Toma"
PrtScr / Film Toma

Istok Pavlović, poznati bloger iz Srbije, priznao je javno da je otvorio link sa piratskom verzijom filma "Toma" te da ne smatra da je kriminalac zbog toga.

"Da se razumemo, film 'Toma' sam odgledao u bioskopu pre nego što mi je prijatelj poslao njegovu piratsku verziju, koju je i on dobio od ko zna koga. Otvorio sam ga iz profesionalne radoznalosti, video da mu je rezolucija očajna, kao i zvuk, i odmah sam ga zatvorio.

Prvo, što bih dva puta gledao isti film, a drugo, znao sam da sa takvom slikom i zvukom ne bi mi bio isti onaj odlični film, koji sam odgledao u bioskopu", rekao je za portal Republiku Pavlović i dodaje da zbog toga, što je na Internetu otvorio jedan film koji mu je neko poslao, ne očekuje policiju na vratima.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Naveo je i kako njemu sve to "izgleda kao plašenje da se film slučajno ne pogleda u kući.

"Prvo, ljudi treba da shvate da se Draganu Bjelogrliću nigde ne pali crvena lampica kad oni otvore link pa onda se na njemu zadrže, kako to pokušava da se predstavi u javnosti. U suštini, niko ne može bez ozbiljnog veštačenja nečijeg kompjutera da zaključi da li je on otvorio samo link i odmah zatvorio, ili je film odgledao do kraja.

A da bi vam policija upala u kući da vam oduzima kompjuter, trebalo bi da budete mnogo veći kriminalac od čoveka koji otvara tamo neke linkove koje je dobio", rekao je Pavlović.

Podsjetimo da je prije nekoliko dana uhapšen jedan od osumnjičenih za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film 'Toma' po društvenim mrežama te je saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal Srbije.

Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom ''Toma'', biće također procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručili su ranije iz Tužilaštva Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije