Lider Muamer Zukorlić: Osnovana Stranka pravde i pomirenja umjesto BDZ Sandžaka

Radiosarajevo.ba
Lider Muamer Zukorlić: Osnovana Stranka pravde i pomirenja umjesto BDZ Sandžaka
Održana je izborna skupština Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka na kojoj je apsolutnom većinom glasova 578 prisutnih delegata podržan prijedlog o preimenovanju stranke i izboru novog predsjednika.

Nakon godina djelovanja na prostorima Srbije i Crne Gore, BDZ Sandžaka odlazi u historiju, a nasljeđuje je Stranka pravde i pomirenja, na čelu s akademikom dr. Muamerom Zukorlićem, kao predsjednikom.

Na izbornoj skupštini izabrano je pet potpredsjednika, od kojih po jedan iz srpskog i albanskog naroda.

Izabrani potredsjednici su: dr. Jahja Fehratović, prof. dr. Nenad Prokić, Samir Tandir, dr. Misala Pramenković i Kujtim Sadriju.

Prof. dr. Nenad Prokić obratio se prisutnima i istakao da u Srbiji ima dosta upražnjenih mjesta za novu politiku i za nove promjene.

“Lider nam je dobar, mnogi u Srbiji imaju različito mišljenje o njemu, ali ga niko ne potcjenjuje. To je jako mudro od mnjenja Srbije. Branit ćemo svačije kao da je naše, takva treba da bude politika”, istakao je Prokić.

U izjavi za medije predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić je istakao da se od ovog dana stranka potpuno otvara i prostorno i etički prema onima koji nisu samo Bošnjaci i s prostora Sandžaka.

“Novo ime stranke oslikava naš temeljni kurs. Naše djelovanje je fokusirano na pomirenju kao neophodnost naroda na Balkanu. Iako sam i do sada na različite načine uticao na djelovanje stranke, danas sam i formalno na njenom čelu”, rekao je Zukorlić i najavio Kongres stranke za 28. decembar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije