Erdogan otišao, a putevi loši: Turci postavili visoke kamate Sandžaku

Radiosarajevo.ba
Erdogan otišao, a putevi loši: Turci postavili visoke kamate Sandžaku
Zastupnik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić na sjednici upitao je zašto su regionalni putevi u Sandžaku ubjedljivo najgori. Ovo pitanje je uslijedilo nakon nedavne posjete Sandžaku turskog predsjednika Reccepa Tayipa Erdogana.

On je podsjetio na 2010. godinu i posjetu Erdogana i obećanja tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića i ministra Rasima Ljajića da će putevi Novi Pazar-Senica-Tutin biti rekonstruisani ali da do toga nikada nije došlo.

Odgovarajući na pitanja Zukorlića, ministar Ljajić označio je Tursku kao krivca za loše puteve u Sandžaku, zbog zahtevanja visoke kamatne stope, prenosi Sandzakpress.

“Tačno je da smo 2010. godine obećali rekonstrukciju puteva Novi Pazar-Senica-Tutin i projekat je urađen ali je problem nastao prilikom finansijske konstrukcije. Turska je postavila previsoku kamatu na kredit. Ona je u tom trenutku bila oko 6,5 psoto što je bilo previše. Također, Turske je zahtjevala da radove izvode turske kompanije. To su neki od razloga zbog čega nije došlo do realizacije ovog projekta” kazao je Ljajić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije