! / Kurti: "Non paperi" dolaze iz Beograda ili Rusije, Srbija želi "bosnizaciju" Kosova

30. 04. 2021. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Albin Kurti, premijer Kosova rekao je da ne vjeruje da "non paperi", koji odnedavno kruže, potiču iz evropskih gradova ili iz SAD-a, nego da dolaze iz Beograda ili čak Rusije.

"Ne vjerujem da su autori ovih 'ne-dokumenata' zapadne prijestolnice, sigurno ne SAD. Vjerujem da ovo dolazi iz Beograda, a možda čak i sa sjeveroistoka. Interes Ruske Federacije je da Zapadni Balkan iskoristi za napad na EU i NATO. Trudim se danju i noću da uvjerim međunarodnu zajednicu u ono što je ispravno i korisno", rekao je Kurti, prenosi Kossev.

Prema Kurtijevim riječima, namjera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja u njemu.

"Ahtisarijev plan je na udaru, namjera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja koja su bila unutra. Formula uspjeha, koja je također moralna i politička obaveza, jeste da mi branimo nezavisnost i da međunarodni akteri brane Ahtisarijev plan protiv Srbije. Cilj Srbije je bosnizacija Kosova, da Kosovo postane propala država. Cilj je napad na suverenitet i teritorijalni integritet otvaranjem Ahtisarijevog paketa. Ahtisarijev plan je dijete internacionalaca, internacionalci ga moraju zaštititi, dok ja branim naše voljeno, nezavisno Kosovo", izjavio je premijer Kosova.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)