Krivokapić: Zabrinjava što me ne zove niko od lidera regiona i svijeta

Beta
Krivokapić: Zabrinjava što me ne zove niko od lidera regiona i svijeta
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Zdravko Krivokapić

Zdravko Knežević, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" koja je, zajedno sa još dvije koalicije, osvojila većinu na parlamentarnim izborima, kazao je danas da ga "zabrinjava" što ga od parlamentarnih izbora nije zvao niko od lidera iz regiona i svijeta.

"To što me niko nije zvao, znači da se očigledno čeka verifikacija rezultata izbora koji su nesporni. Ne može ponavljanje rezultata izbora u Petnjici promijeniti izborni rezultat. Vjerovatno ja to ne razumijem jer nisam diplomata, pa ne razumijem taj diplomatski rječnik, ali to očigledno znači da se čeka verifikacija od Državne izborne komisije (DIK)", kazao je Krivokapić za agenciju Beta.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, Krivokapić je ukazao da se "moraju imati najbolji mogući odnosi u svim oblastima", te da je aktuelna vlast "nepotrebno zategnula odnose" dvije susjedne zemlje "zanemarujući bratske i kumovske veze".

"Treba stvoriti uslove za normalnu saradnju, jer ako imate najbolje ekonomske odnose, jer je trgovina najizdašnija prema Srbiji, što ne biste iste takve odnose imali i u drugim oblastima. Ako sa susjedima niste dobro, ni vama ne može da bude dobro i to je pokazala ova turistička sezona", rekao je on.

Na pitanje o tome kako gleda na sporne poruke s proslava opozicije i skupova organizacija koje se označavaju kao crnogorske i patriotske, Krivokapić je kazao da "ne želi bilo koga da opravda".

"To još veće udaljavanje jednih od drugih. Neka je bilo i takvih pjesama i govora mržnje i treba da se stavi na to tačka i da se to više ne dešava. Da praznik slavimo kad je praznik", rekao je on i ocijenio da je sada svako okupljanje "nepotrebno".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije