Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Veljovića: Treba ga uhapsiti!

1
Radiosarajevo.ba
Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Veljovića: Treba ga uhapsiti!
PrtScr / Zdravko Krivokapić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv Veselina Veljovića, savjetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivšeg direktora Uprave policije.

U Obrazloženju krivične prijave u koju Vijesti imaju uvid, Krivokapić navodi da je Veljović "javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili mjerama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore".

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu zadržavanje po pritvorskom osnovu iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku te da iz istog pritvorskog osnova predloži sudiji za istragu određivanje pritvora, a nakon toga u roku od 30 dana sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog djela pri kojem će ostati na glavnom pretresu i tražiti da se Veljoviću sudi po zakonu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Krivokapić je juče najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Veljovića.

Krivokapić u Obrazloženju takođe navodi da je Veljović 15. avgusta u autorskom tekstu povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 5. septembra između ostalog naveo "nameće se pitanje da li će trenutna vlast potegnuti aparat sile na crnogorske građane i patriote zbog prirodnog uvjerenja i prava da štite i brane vitalne interese svoje države, nacionalnog ponosa i dostojanstva...

Sveta je dužnost i obaveza svakog pripadnika sektora bezbijednosti da štiti i čuva civilizacijske vrijednosti svoje države i da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje u funkciji interesa i ciljeva trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije ali bi zloupotreba jednog dana značila i odgovornost za moguće posljedice", pišu Vijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije