Korona u danu odnijela supružnike Vinku i Mladena: U ljubavi živjeli 50 godina

1
Radiosarajevo.ba
Korona u danu odnijela supružnike Vinku i Mladena: U ljubavi živjeli 50 godina
Novosti.rs / Tuga u porodici Blagojević

U Opštoj bolnici u Loznici, u jednom danu, u utorak, umrli su Vinka (81) i Mladen Blagojević (75), supružnici iz obližnjeg sela Runjana, koji su, uz epidemiološke mjere, sahranjeni na mjesnom groblju.

Uz druge bolesti, ove dobre i vrijedne ljude, stigao je i koronavirus. I to smrtonosno!

Mladen je imao srčane, a Vinka višegodišnje tegobe sa dijabetesom i astmom, pišu Novosti.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Živjeli su u slozi i ljubavi skoro pola stoljeća, 50 godina.

Vinka je rodom iz sela Stupnice iz čuvene familije Milovanović, došla je u Runjane, udala se i proživjela život. Vinka je imala još jednu sestru i petoro braće, a Mladen dva brata i četiri sestre.

"Nisu imali djece, ali su se ponašali kao da ih imaju punu kuću, jer su vrijedno i neumorno na njivi i u kući, a Mladen je bio zaposlen kao portir u nekadašnjoj SDK", pričaju komšije.

"Bili su jako vezani za djecu jednog od Mladenove braće, ali su i svu drugu djecu iz familije i komšiluka voljeli i oni njih", dodaju oni.

Ratko Petrović, koji održava mjesno groblje kaže, da nema slučaja da su u selu sahranjeni muž i žena koji su umrli u jednom danu.

Žale ih, ne samo najbliži srodnici, i sela Stupnica i Runjani, već čitav Jadar, jer je njihova kapija na dvorištu bila uvijek širom otvorena za svakog dobronamjernog čovjeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije