Korona dernek u centru Zagreba, građani ogorčeni: Ovo je sramota

5
Radiosarajevo.ba
Korona dernek u centru Zagreba, građani ogorčeni: Ovo je sramota
Foto: 24 sata / Zabava koja je izmakla kontroli

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj ne jenjava, ali to nije spriječilo brojne Zagrepčane i Zagrepčanke da se okupe u centru grada i zabavljaju kao da uvedene epidemiološke mjere ne postoje.

Brojni hrvatski mediji prenijeli su atmosferu sa Cvjetnog trga. Pjevalo se, pilo i zabavljalo kao da je koronavirus prošlost ili se trenutno i ne dešava. A daleko je od toga. U Hrvatskoj je tako jučer zabilježeno 2535 novih slučajeva zaraze, od toga u Zagrebu 594.

Kao građanin osjećam se kao idiot, a sve mjere ispadaju farsa i licemjerje. Izlaske i druženja volim i nedostaju mi, ali ovaj prizor sa više stotina ljudi zbijenih na jednom mjestu, koji pevaju uz glasnu muziku, zaista je opasan i nepošten prema ljudima kojima nije dopušteno da rade isto to. Mislim na muzičare i održavanje koncerata. A o širenju zaraze da i ne govorim”, kazala je jedna od Zagrepčanki koja se tu zadesila za Novu.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije