Koncert Crvene jabuke u Beogradu: Premijerka najavljuje kazne...

1
Radiosarajevo.ba
Koncert Crvene jabuke u Beogradu: Premijerka najavljuje kazne...
Foto: Kombank dvorana / Koncert Crvene jabuke

Grupa Crvena jabuka održala je sinoć drugi koncert u Beogradu, u Kombank dvorani. Iako je frontmen ove grupe, Dražen Žerić Žera nedavno izjavio da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim merama, mnogim građanima Srbije nije jasna činjenica da se koncerti uopšte održavaju u vrijeme pandemije, posebno kada epidemiolozi svakodnevno od nadležnih zahtijevaju najoštrije mjere da bi suzbili novi nalet broja zaraženih.

I premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da je održavanje koncerta za svaku osudu.

"Meni je nejasno da to neko uradi u današnjem trenutku. Neverovatno, bez teksta sam“, rekla je predsedncia Vlade Srbije.

Brnabić je dodala da će se obaviti razgovori sa Gradom Beogradom i insistirati da se svi takvi koncerti otkažu.

„To je suprotno svim pravilima i svim merama. I videćemo, naravno, da organizatori budu adekvatno kažnjeni“, rekla je Brnabić i dodala da to ne spada u kulturnu manifestaciju, čije održavanje je dozvoljeno.

Da se mnogima nije svidjelo to što je koncert održan pokazuju i komentari na društvenim mrežama:

“Je l’ se vi šalite sa nama? Kombank dvorana večeras”, napisala je jedna korisnica društvene mreže Twitter, koja je podijelila video sa večerašnjeg koncerta.

Komentari ispod njenog twitta bili su negativni – od onih koji ne mogu da vjeruju da ljudi ne mogu da se suzdrže od koncerata, do onih koji smatraju da je ovo uvreda za ljekare.

“Ovo je uvreda i nepoštovanje prema svim lekarima.”

Iz Kombank arene su saopćili da su se dva koncerta grupe Crvena jabuka održani u skladi sa svim propisanim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u ovoj zemlji.

Oni su istaknuli da između svih posjetilaca koji nisu došli zajedno bila su blokirana dva mjesta, iako mjere nalažu da to bude jedno mjesto, a sedam COVID-redara je sve vrijeme opominjalo one koji su pokušavali da skinu maske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije