KP / Komunistička partija isključila iz članstva Josipa Broza

08. 11. 2016. u 11:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Josip Broz isključen je iz članstva i razriješen je dužnosti predsjednika Komunističke partije, saopćila je ova stranka na Twitteru.

„Izbačeni“ Josip Broz je Joška, unuk Josipa Broza, i osnivač Komunističke partije.

I dok iz partije nisu naveli razloge isključenja Titovog unuka i osnivača, Joška Broz ovako je sve komentirao za Alo:

„Ma kako mogu da me izbace, nemaju kvorum, a i nisu me oni izabrali, nego kongres. Samo šire laži, stalno su na tom Fejsbuku, Tviteru. Boje se kongresa koji će biti održan u decembru, samo još salu da nađemo i onda ćemo sve raščistiti.

Istina je da su održali nekakav falš sastanak i da ih je bilo 14, od kojih dvojica nemaju pravo glasa, dok ja imam potpise 17 članova Centralnog komiteta koji su me podržali, tako da nemaju većinu da me smene. Imamo informacije da ih je neko platio da me isteraju iz partije, uskoro ćemo utvrditi i koliko su para za to uzeli i od koga.“

O tome ko mu radi o glavi, Joška Broz kaže:

„To su oni koji su lajali protiv naših koalicionih partnera, isti oni koji su tražili da se pare uplaćuju na njihove privatne račune, krili da su bili u zatvoru... Vidite, kongres je taj koji bira i razrešuje predsednika i članove Centralnog komiteta, tako da ćemo lepo u decembru sve da vidimo i počistimo te ljude iz partije.“


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA