Komšije na nogama: Vojska Srbije pokrenula inicijativu za ponovno uvođenje služenja vojnog roka

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Bosanac

Lijepe riječi su ukras!

nekonstituentni

Zašto se Srbija toliko naoružava? Ima li ona tolike pretnje od susjeda ili samo žele ponavljati neke avanture iz prošlosti?

333

Dakle, ide se na demografsku katastrofu. Sve sto misli da sluzenje vojnog roka nije genijalna stvar, a to su svi koji imaju vise od cetiri razreda osnovne, ce otici. Cilj je, valjda, da u Srbiji ostane da zivi samo Vucicevo glasacko tijelo. Samo onda ne znam kako ce goriti sijalice, teci voda iz cesme, da ne pominjem neke slozenije oblasti upravljanja i rada.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Dana

Lijepe riječi su ukras!

***

***

333

@Dama Ne varam. U zivotu nisam sreo pismenu i razumnu osobu u zadnjih 30 godina koja misli da je obavezno sluzenje vojnog roka fantasticna stvar, pogotovo u drzavi u kojoj vlada papak despot koji jedva ceka da napravi rat da bi prikrio svoj kriminal i visio na vlasti i nakon sto mu istekne bioloski rok, ako je ikako moguce. Lijepo je to s Vase strane tako sroceno, onako potpuno van konteksta i kao racionalno. I ima veze sa demografijom, jer navedena grupa pismenog stanovnistva bjezi vec 30 godina iz famozne i perspektivne Srbije. Beograd je napustilo samo 1991. i 1992. godine preko 200 000 mladjih i obrazovanih ljudi. Sumnjam da je sada ta kategorija ipak bila spremna da gine za nekog idiota Vucica i lepezu mitomanskih ideja koje ne bi prosle psihijatrijsko vjestacenje. A i ja bih sluzio vojsku na Islandu, sto se tice onako uopstene ideje o sluzenju vojske tice. Upsss, na Islandu nema obaveznog vojnog roka. Cak nemaju ni vojsku.

/ Najnovije