Komšija misli da je djevojčica Danka (2) oteta: 'Dijete nije moglo da propadne u zemlju'

5
Radiosarajevo.ba
Komšija misli da je djevojčica Danka (2) oteta: 'Dijete nije moglo da propadne u zemlju'
Foto: Screenshot/Blic / Izjava komšije povodom nestanka malene Danke Ilić (2)

Vijest o nestanku malene Danke Ilić (2) potresla je cijeli region, a situaciju je prokomentarisao i jedan od komšija te je opisao u detalje koban dan nestanka djevojčice. 

"Došao sam iz škole oko 14 časova, a pola sata kasnije došle su dvije ili tri patrole policije. Krenuo sam za njima da vidim šta se dešava i saznao da je dijete nestalo", rekao je za Blic Luka Nikola iz Bora o trenutku kada je nestala djevojčica Danka Ilić (2).

Kako kaže, on se kobnog popodneva odmah priključio policiji u potrazi za djetetom.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

"Bili smo ovdje do 22.30 sati. Poslije toga je došlo još dvadesetak patrola. Sljedeće večeri došla su i dva, tri helikoptera, ali i termovizijski dronovi i psi tragači. Tu su bili baba, mama i deda i Dankin mali brat. Dobro ih znam sve", rekao je Luka Nikola.

On je podsjetio da porodica djevojčice živi u Boru i da su u Banjsko polje došli jer u tom mjestu imaju vikendicu.

"Oni su došli na pojate. Nadam se najboljem. Molim se bogu da je djevojčica živa i zdrava. Najprije smo mislili da je, ne daj bože, pala ili tako nešto, ali ništa od toga", kaže komšija porodice nestale djevojčice.

On je potom komentarisao i izjavu Dankine majke o nestanku njene kćerke.

"Svi kažu da je ona otišla da donese vodu iz kuće. Dijete nije moglo da propadne u zemlju. Kad sam ja došao, Dankina majka je bila u suzama, kao i baba. Baba je bila baš potresena. Cijeli dan je plakala u kolima. Uvečer je došla Hitna pomoć i dala joj lijek za smirenje zbog visokog pritiska. Kasnije su je odveli u Hitnu", rekao je ovaj mladić.

Na pitanje da li misli da je djevojčica možda oteta, kaže da u to vjeruje 100 posto.

"Ako ovdje nije, ne znam gdje bi mogla da bude. Ova ulica nije prometna. Ne znam kako se to desilo", zaključuje Luka Nikola.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Podsjetimo, u Srbiji je nestala dvogodišnja Danka Ilić (2). Ona je nestala tokom šetnje s majkom 27. marta oko 13:45 u naselju Banjsko Pollje. Potraga za djevojčicom i dalje traje.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je poručio da su policijski organi Bosne i Hercegovine, pa tako i Federalna uprava policije, do utorka, 25. marta, nisu obavješteni od strane Republike Srbije kako je raspisana potraga za nestalom maloljetnom djevojčicom koja je nestala na teritorij Republike Srbije.

Ministar Isak je istakao da se iskreno nada kako će djevojčica u što skorije vrijeme biti pronađena, a Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije spremni su da poduzme sve aktivnosti iz svoje nadležnosti ukoliko nadležni iz Republike Srbije zatraže ispomoć.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije